måndag, april 14, 2008

Att bli vid sin läst

Djupt försjunken i Understanding English Grammar - Part I: An Overviews spännande analys av så kallade tag questions är det inte det att boken inte finns i handel och att jag därför sitter med 275 uppkopierade sidor eller det faktum att den är skriven för norska studenter och därför hänvisar till norsk grammatiks lik- och olikheter med engelskan, utan snarare det faktum att det i det någonstans på de sista sidorna letar sig in en genusvetenskapligt pinsamt inadekvat kommentar:

It has been pointed out that women use tag questions more than men . . . [I]t does not have to be taken as a sign of the lack of confidence of women, as is often done. It could just as well be taken as a positive sign; the use of tag questions reveals an open attitude from the speaker and willingness to involve the adressee in mutual communication.

Kan någon förklara för mig vad det har med engelsk grammatik att göra. Det känns som att Stig Johansson och Per Lysvåg borde hålla sig till det de behärskar bäst. Jämföra norska och engelska.

1 kommentar:

Anonym sa...

HAHAHAHA!!! Klassiskt. Helt sjukt ju.